НСЖУ пропонує відкласти здорожчання доставки газет за передплатою

НСЖУ пропонує відкласти здорожчання доставки газет за передплатою

Укрінформ
Підвищення тарифів на доставку газет за передплатою Укрпоштою з 1 липня 2017 року за наказом Міністерства інфраструктури не на часі.

Таку думку у понеділок на прес-конференції висловив в.о. голови Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми б сьогодні хотіли оприлюднити позицію НСЖУ і видавців щодо підвищення тарифів Укрпоштою на доставку газет з 1 липня 2017 року. Наша конструктивна пропозиція і звернення до урядовців України - допомогти Укрпошті дійсно збалансувати свої фінансові питання і перенести запровадження наказу Мінінфраструктури про зміни тарифів на 1 січня 2018 року», - сказав Томіленко.

За його словами, на сьогодні видавництва тривалий час ведуть дискусії з керівництвом Укрпошти щодо заблокування виплати коштів по передплаті на друковані видання, які б ті мали отримати після проведення передплатної кампанії. Цьогоріч, як зазначив Томіленко, через цю ситуацію сформувалася суттєва заборгованість як по національним, так і по регіональним газетам, які «не можуть отримати належні кошти, які редакціям необхідні далі для закупівлі газетного паперу, редакційного планування тощо».

«І на фоні існування боргів Укрпошта ініціює різке підвищення тарифів на доставку видань за передплатою. Ми вважаємо, що на фоні боргів говорити про зміну тарифів неприпустимо», - уточнив Томіленко.

Він підкреслив, що спільна позиція НСЖУ і видавців полягає у тому, що вони підтримують ідею того, що держава повинна допомагати Укрпошті збалансовувати свій бюджет, але для цього потрібні "партнерські дискусії і обговорення", в контексті чого потім можна буде обговорювати і можливе підвищення тарифів на доставку друкованих видань у майбутньому.

«Тому краще перенести введення цього наказу Мінінфраструктури в дію на 1 січня 2018 року, а цей час, який залишиться, використати для проведення дискусій, для проведення певного аудиту витрат, щоб в результаті прийти до спільної згоди», - резюмував Томіленко.

Як повідомлялося, Укрпошта ініціює підвищення тарифів на доставку періодичних видань з 1 липня 2017 року. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-