18 березня: народний календар і астровісник

18 березня: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Конона – купуйте коня, але добре дивіться йому в зуби

Сьогодні мученика Конона Ісаврійського, а також поминальна субота третьої седмиці святої Чотиридесятниці. Впродовж Великого посту християни досить часто поминають спочилих родичів: відбувається це в суботу другої, третьої та четвертої седмиці. Таким чином, церква підкреслює, що в Христа немає ні живих, ні мертвих – у його любові всі живі. Як писав один дуже відомий поет, «Значит, нету разлук. Существует громадная встреча…» А ще ці панахиди встановлені через те, що в усі інші дні Великого посту поминання померлих церквою не здійснюється через те, що не правиться щоденна літургія, під час якої й відбувається цей ритуал.

У давнину Конона святкували переважно власники коней, оскільки Конон вважався покровителем цих тварин. Тим часом жінки передивлялися й перебирали городнє насіння: «На Кононовій днині город сниться господині». Якщо вільха розпустить бруньки раніше від берези, чекай холодного, дощового літа, а коли береза раніше, то сухого. Гуси сидять, поховавши голови під крила, - буде похолодання.

З іменинами вітайте Марка, Луку, Миколая.

Сьогодні 20-ий місячний день. Місяць продовжує спадати, він у сузір’ї Стрільця. Символ дня – орел. День потужного духовного росту, перемоги над власними страхами, хворобами, подолання негативних емоцій, позбавлення сумнівів, що, в свою чергу, дозволить піднятися на більш високу східцю. Можливо, комусь відкриється істина, що бути собою – не недосяжна ілюзія, що почуття – не надмірна розкіш, а дружба і любов – зовсім не умовні поняття. Тобто, розкриються глибинні смисли простих і звичних на перший погляд речей, які ми здебільшого самі ж і баналізуємо. День активності: у спілкуванні, відпочинку, спорті. Але всіляко уникайте проявів власного егоїзму. Він може стати саме тією ложкою дьогтю, яка зіпсує весь мед.

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1898 році: –18,7; а найтеплішим у 2012 -  +20,8.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-