Україні запропонують два варіанти стратегії розвитку – професор Телешун

Україні запропонують два варіанти стратегії розвитку – професор Телешун

Укрінформ
Шалений викид "планів мирного врегулювання українського питання" з різних сторін більше схожий на зондування суспільства з боку окремих груп тиску.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловив Сергій Телешун – доктор політичних наук, професор, завідувач кафедри політичної аналітики та прогнозування, директор Інституту державної служби і місцевого самоврядування Національної академії державного управління при Президентові України.

"Шалений викид "планів мирного врегулювання українського питання" з різних сторін більше схожий на зондаж як суспільства, так і "високих сторін" з боку окремих груп тиску як в Україні, Росії, США, так і окремих країн Євросоюзу (Німеччина, Франція, Нідерланди, тощо)", - сказав Телешун.

Він не виключає, що "Україні буде запропоновано два варіанти стратегії розвитку – публічний і непублічний. Як варіант, австрійський формат: "Нейтральна, незалежна, позаблокова Україна".

Проте, переконаний Телешун, "місце для маневру є, головне, хто і з якою метою і ким буде маневрувати".

"Головне у боротьбі за Україну і мир у Європі - не втратити Україну як державу і народ, що претендує на право бути гідним власного політичного і соціального вибору", - наголосив завідувач кафедри політичної аналітики та прогнозування НАДУ при Президентові України.

Повний текст інтерв’ю читайте за посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-