У Таллінні естонські та українські активісти пікетували Посольство РФ

У Таллінні естонські та українські активісти пікетували Посольство РФ

Фото
Укрінформ
Естонські активісти та представники української діаспори з лютого відновили і досі продовжують щотижневе, по середах, пікетування Посольства Росії в центрі Таллінна.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Пікетування тривало впродовж години з 16.00 до 17.00, тобто в робочий час, щоб бути почутими працівниками російського посольства. У пікетах брали участь до 10-15 осіб. Щоразу з'являються нові учасники з числа естонських активістів.

На пікеті лунали гасла: «Крим - це Україна», «Нам не потрібна Новоросія!», «Putin is evil», «Рашизм не пройде», «Нам не потрібен «Русский мир»!», «Руки геть від Донбасу!», а також «Свободу українським політв'язням!», «Свободу Сущенко!», «Свободу кримським татарам!». Майоріли українські та естонські прапори. До пікетувальників підходили туристи, мешканці Таллінна, вони уточнювали деталі, висловлювали підтримку.

Пікетування російського посольства в Таллінні триває безперервно з 2014 року, коли російськими службами був незаконно затриманий в районі російсько-естонської кордону працівник естонських спецслужб Эстон Кохвер. Пізніше, коли почалися арешти і судилища над українськими політв'язнями, порядок денний пікетів розширилася.

Після обміну Кохвера пікети тривають вже виключно на підтримку України, її свободи, територіальної цілісності та українських політв'язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-