У Варшаві урочисто відкрили сквер імені Василя Стуса

У Варшаві урочисто відкрили сквер імені Василя Стуса

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, який перебуває у Варшаві з робочим візитом, взяв участь в урочистому відкритті скверу імені українського поета Василя Стуса

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

"Польща першою увіковічнила постать Василя Стуса шляхом присвоєння його імені одному з центральних скверів столиці. Відкриття скверу імені Василя Стуса у Варшаві стало для поляків і українців символом нашого братерства і опору тоталітаризму. Символом нашої гідності і свободи", -  сказав на урочистій церемонії Клімкін.

Він пригадав слова В.Стуса про його захоплення патріотизмом і боротьбою польського народу проти тоталітарного комуністичного режиму у 80-х роках минулого століття.

У заході взяли участь представники Міністерства закордонних справ Республіки Польща, центральних і місцевих органів влади, українська громада Польщі, студентська молодь.

9 лютого 2017 року Рада міста Варшави прийняла Ухвалу про надання одному із скверів міста імені Василя Стуса - українського поета другої половини ХХ століття. Сквер розташований у центральній частині польської столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-