Вселенський Патріарх обіцяє допомогти з об'єднанням церков в Україні

Вселенський Патріарх обіцяє допомогти з об'єднанням церков в Україні

Укрінформ
Українці прагнуть до єдиної православної церкви і роль Вселенського Патріархату є надзвичайно важливою.

На цьому наголосив у середу в Стамбулі Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі з Архієпископом Константинополя – Нового Риму та Вселенським Патріархом Варфоломієм І, повідомляє Урядовий портал

"Ми надаємо величезне значення нашій співпраці. Українці прагнуть до єдиної церкви і ваша роль є надзвичайно важливою. Ми сповнені глибокої поваги до Вашої Всесвятості за вашу підтримку єдності українського православ'я", - сказав Гройсман.

У свою чергу, Вселенський Патріарх подякував українцям за їхню глибоку віру і вірність церкві. "Ми молимося за те, щоб український народ об'єднався в одній церкві. Материнська церква Константинополя допоможе вам отримати таку об'єднану церкву. Ми можемо бути оптимістами щодо майбутнього", - зазначив Варфоломій І.

Глава українського уряду висловив вдячність Вселенському Патріарху за увагу та зусилля у врегулюванні поточної ситуації в Україні та підтримку українського народу в умовах російської агресії.

"Хочу подякував за мудрість, благословення і любов до України, що дбаєте за Україну і молитвами підтримуєте нас у такий складний час. Як ви і сказали, ми бачимо оптимістичне майбутнє, яке ми вбачаємо у єдиній демократичній країні", - наголосив Гройсман.

Він висловив вдячність за рішення та благословення Вселенського Патріарха щодо проведення богослужінь у церкві Святого Миколая для української православної громади Стамбулу.

У свою чергу, Вселенський Патріарх зазначив, що духовні відносини, які об'єднують материнську церкву з українцями, ніколи не зникали і надалі тільки зміцнюватимуться. "Ми близькі до вас особливо, особливо коли вам важко, ми супроводжуємо вас нашими молитвами і благословенням. Ми шлемо своє благословення, любов і зацікавленість кожному українцю без винятків", - сказав Варфіломій І.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-