Захист Януковича ознайомлений зі справою про держзраду - ГПУ

Захист Януковича ознайомлений зі справою про держзраду - ГПУ

Укрінформ
Сторона захисту екс-президента Віктора Януковича ознайомлена з матеріалами кримінальної справи про державну зраду.

Про це повідомив під час прес-конференції генпрокурор Юрій Луценко.

"Захист Януковича заявляє, що вони не ознайомлені з матеріалами обвинувачення. Це брехня. У мене в руках документи, які підписав захист Януковича. Вони ознайомлені з матеріалами кримінальної справи, зняли її копії і добре знають, про що йдеться в нашому обвинуваченні і які у нас докази", - сказав він.

Луценко продемонстрував заяву адвокатського об`єднання «Aver Lex», у якій йдеться про необхідність залучення помічника адвоката  до процедури ознайомлення в порядку Кримінально-процесуального кодексу  з матеріалами кримінальної справи. "Тут знаходяться всі підписи і томи, які вони отримали", - додав генпрокурор.

Також Луценко запевнив, що наявність точної адреси проживання екс-президента не є причиною припинення його засудження за заочною процедурою. "Наведення захистом та Генпрокуратурою Російської Федерації  адреси Януковича в Ростові, навіть в складських приміщеннях, підтверджує, що він понад шість місяців знаходиться за межами України. Вказання точної адреси не є підставою, згідно чинного українського законодавства, для скасування спеціального заочного судового розслідування", - зазначив він.

За словами генпрокурора, заочне засудження Януковича буде змінене на очне лише у разі особистої присутності екс-президента в суді. "Інших варіантів змінити формат судового слідства немає", - резюмував він.

Як повідомлялося, сьогодні Головна військова прокуратура передала до Печерського райсуду обвинувальний акт у справі про державну зраду екс-президента Януковича.

13 березня у адвокатів Януковича закінчився встановлений судом термін ознайомлення зі справою. 

20 січня 2017 року слідчим суддею Печерського районного суду міста Києва задоволено клопотання Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України та надано дозвіл на здійснення спеціального (заочного) досудового розслідування в кримінальному провадженні за підозрою Януковича В. Ф. у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України, на порушення порядку, встановленого Конституцією України) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України. Крім того, у прокуратури є санкція на його затримання.

Під час допиту Януковича у справі колишніх бійців "Беркута" 28 листопада 2016 р. генпрокурор Юрій Луценко оголосив Януковичу підозру в держзраді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-