У Мін'юсті  цього тижня оголосять повторний конкурс на головного люстратора

У Мін'юсті цього тижня оголосять повторний конкурс на головного люстратора

Укрінформ
На цьому тижні Міністерство юстиції України планує оголосити повторний конкурс на посаду директора Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України.

Про це заявив заступник міністра юстиції України Сергій Петухов на своїй сторінці в мережі Facebook.

«Наразі ми плануємо цього тижня призначити виконуючого обов'язки директора департаменту, а також оголосити повторний конкурс на директора департаменту та конкурси на заступників», - зазначив Петухов, підкреслюючи, що міністр юстиції «вже заявляв публічно, що був би радий бачити повернення Тетяни Козаченко на посаду директора».

Петухов нагадав, що нещодавно вдруге відбувся конкурс на посаду директора департаменту люстрації, але «знову не змогли знайти наступника Козаченко».

«Цього разу до співбесіди були допущені лише три претенденти. Незважаючи на те, що на обох конкурсах були достойні кандидати, жоден з них, на думку комісії, не мав досвіду та репутації, необхідної для керування люстраційними процесами у державі. На жаль, це є частиною загального тренду, коли знайти достойних людей для роботи на державній службі за теперішні зарплати дуже важко. Так само не дуже активно подають документи бажаючі долучитися до Громадської люстраційної ради», - повідомив Петухов.

Він зазначає, що з одного боку такі обставини є проблемою для люстрації, оскільки «через відсутність директора департаменту вже почалися спекуляції про те, що люстрацію будуть зливати, а люстровані чиновники Януковича почали піднімати голову та заявляти про те, що люстрація нікому не потрібна».

«Можу сказати, що департамент працює в штатному режимі, колектив, зібраний Тетяною Козаченко, збережений. Стосовно питання про реорганізацію департаменту. Я не бачу сенсу в будь-яких кардинальних змінах. Об'єктивним фактом є зниження навантаження на департамент. Я це чітко бачу через зменшення обсягу документів, що виходять з департаменту», - зауважив заступник міністра юстиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-