Насіров заявив, що не має 100 мільйонів на заставу

Насіров заявив, що не має 100 мільйонів на заставу

Укрінформ
Відсторонений голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров заявив, що не має 100 мільйонів гривень для внесення застави.

Про це він заявив журналістам у понеділок після засідання апеляційного суду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Навіть якби у мене і були такі гроші - або бажання, - я б фізично не зміг би цього зробити», - сказав він, відповідаючи на питання журналістів, чи має він намір вносити призначену судом заставу в розмірі 100 млн грн.

Насіров також повідомив, що не звертатиметься по фінансову допомогу до інших людей.

Він зазначив, що його адвокати подаватимуть позов до Європейського суду з прав людини через, на їхню думку, незаконне затримання.

Як повідомлялося, 7 березня Солом'янський районний суд Києва обрав Насірову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з можливістю внесення застави 100 мільйонів гривень, хоча САП просила встановити грошову заставу у розмірі 2 мільярди гривень.

Апеляційний суд Києва залишив без змін це рішення. Повний текст ухвали буде оголошений 20 березня о 16.10. Ухвала Апеляційного суду оскарженню не підлягає.

Національне антикорупційне бюро підозрює Насірова у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Слідство вважає, що голова ДФС протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям. Цим державі завдано збитків на суму майже 2 мільярди гривень. 

Сам Насіров звинувачення заперечує.

3 березня уряд ухвалив рішення відсторонити Насірова від посади голови ДФС на час слідства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-