В антиукраїнську провокацію на кордоні з Польщею втягували дітей - поліція

В антиукраїнську провокацію на кордоні з Польщею втягували дітей - поліція

Укрінформ
Людям, яких мобілізували на антиукраїнську акцію на кордоні з Польщею, казали, що їх везуть на мітинг проти гри ФК «Шахтар» у Львові. Майже половина із «демонстрантів» - неповнолітні.

Про це на брифінгу зазначив начальник обласного управління Нацполіції Валерій Середа, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За його словами, «агітатори» казали людям, що їх везуть на акцію проти гри футбольного клубу «Шахтар» у Львові, і обіцяли по 50-100 грн. Коли вони сіли в автобус, їм сказали їхати в Мостиська, і вони погодились.

Щодо керівника групи Середа зазначив, що це раніше судимий за крадіжки уродженець Львівщини, який зараз живе у Києві і є «професійним мітингарем», підозрювався в шахрайстві, зберіганні наркотиків. Він стверджує, що приїхав на Львівщину як турист. 11 березня до нього зателефонував друг з Києва, якого він знає по мітингах у столиці, і попросив організувати мітинг у Шегинях. За словами начальника управління, найімовірніше, керівник групи не є організатором і до провокації було залучено ще кілька людей не зі Львова, особи яких встановлюють правоохоронці.

Як повідомлялось, 12 березня поліція затримала автобус, у якому їхало кілька десятків мешканців Львівщини, яких «мобілізували» на акцію підтримки поляків в Україні. Вона мала пройти на під`їзді до державного кордону з Польщею.

Автобус, у якому їхали учасники акції, належить приватному підприємцю і не перебуває у власності жодного з АТП.

Загалом до акції в Шегинях планували залучити близько 45 осіб, які мали кілька хвилин походити з провокативними гаслами по пішохідному переходу біля кордону, таким чином створивши відповідну картинку для ЗМІ.

Керівник обласного управління Нацполіції вбачає прямий зв`язок між запланованим протестом і актами вандалізму щодо польських пам’ятників, які сталися протягом вихідних у Львові і селі Підкамінь Бродівського району, де невідомі розмалювали меморіал розстріляним нацистами польським професорам та осквернили польські пам'ятні хрести та меморіальні таблиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-