Держкомтелерадіо занепокоєний підвищенням тарифів Укрпоштою

Держкомтелерадіо занепокоєний підвищенням тарифів Укрпоштою

Укрінформ
Держкомтелерадіо як центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику в інформаційній та видавничій сферах, висловлює занепокоєння з приводу чергового рішення ПАТ "Укрпошта" підвищити тарифи на приймання та доставку вітчизняних періодичних друкованих видань за передплатою.

Про це повідомляє прес-служба комітету.

"Держкомтелерадіо неодноразово зазначав, що підвищення тарифів на приймання та доставку періодики матиме негативні наслідки, призведе до виникнення кризових явищ на ринку преси, викличе невдоволення значної частини суспільства. Підвищення тарифів на доставку періодики, на жаль, не призводить до очікуваного передплатниками підвищення рівня послуг оператора поштового зв’язку", - йдеться в повідомленні.

У Держкомтелерадіо вважають, що, попри розвиток інформаційних технологій, газети і журнали і надалі відіграють суспільно значущу роль у житті країни, кожної територіальної громади України. На сьогодні купівельна спроможність громадян ще не досягла достатнього рівня. Саме тому періодичні друковані  видання, зокрема газети місцевої сфери розповсюдження, повинні й надалі залишатися доступним джерелом інформації для громадян, особливо малозабезпечених верств населення, а також мешканців сільської місцевості.

З метою стабілізації ситуації на вітчизняному ринку преси Держкомтелерадіо підтримує ініціативу видавців стосовно пошуку компромісного рішення з цього болючого питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-