Справа Майдану: суд взяв під варту двох

Справа Майдану: суд взяв під варту двох "тітушок"

Укрінформ
За клопотанням Генпрокуратури підозрюваних проти Євромайданівців «тітушок» триматимуть під вартою.

Про це повідомляє управління зв’язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України. 

"Департаментом спецрозслідувань Генеральної прокуратури України в межах досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом організації участі у вчиненні злочинів цивільними особами так званими тітушками стосовно протестувальників у центральній частині м. Києва у період грудня 2013 року - лютого 2014 року за результатами спільної роботи із Департаментом карного розшуку Національної поліції України затримано двох осіб, яким повідомлено про підозру у вчиненні перешкоджання проведенню акцій протесту та участі у вчиненні в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року групою осіб, з хуліганських мотивів умисного вбивства особи (ст. 340, ч. 2 ст. 115 КК України). Також здобуто докази координації цими особами дій інших учасників злочинів та участі у фінансуванні ними таких дій", - йдеться в повідомленні.

Крім того, одному з «тітушок» інкримінується також причетність до викрадення та катування людини, вчинених 21 січня 2014 року у складі організації «Оплот» (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 146 КК України).

Печерським районним судом м. Києва забезпечено розгляд внесених прокурором клопотань про обрання запобіжного заходу підозрюваним в розумні строки, взято до уваги доведені прокурором ризики, за результатами чого прийняті законні та обґрунтовані рішення – про тримання підозрюваних під вартою.

Досудове розслідування стосовно організаторів та виконавців вчинених злочинів під час цих подій триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-