ГПУ викликала на допит екс-генконсула Грузії

ГПУ викликала на допит екс-генконсула Грузії

Укрінформ
У п'ятницю, 10 березня, повинен розпочатися допит колишнього генконсула Грузії Тимура Нішніанідзе. Відразу після цього в Печерському суді йому мають обрати міру запобіжного заходу.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook колишній глава одеського осередку "Правого сектору" Сергій Стерненко.

"У відділенні ГПУ за адресою вул. Петлюри, 7/9, повинен початись допит Тимура Нішніанідзе. Одразу після цього в Печерському суді йому мають обрати міру запобіжного заходу. Прокуратура клопоче про тримання під вартою з заставою в 10 млн грн", - зазначив він.

Стерненко нагадав, що Нішніанідзе сьогодні вночі затримували на трасі Київ-Одеса за 80 км від столиці, де оголосили про підозру і викликали на допит в ГПУ. 

Як відомо, 26 травня 2016 року слідчі ГПУ та столичного управління СБУ обшукали будинок екс-генконсула Грузії Нішніанідзе. Разом з тим обшуки пройшли в Одеській ОДА, якою тоді керував Міхеїл Саакашвілі. Слідчі дії велися в рамках кількох кримінальних проваджень: одне з них відкрито нібито за фактом незаконного відшкодування ПДВ посадовим особам Генерального консульства Грузії у 2012-2013 роках.

Раніше, 20 березня 2016 року, стосовно Нішніанідзе було відкрито кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 і ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України. За даними слідства, з серпня 2015 року по лютий 2016 року Нішніанідзе здійснював розтрату коштів фонду "На благо Одеси", який розташований у кабінетах Одеської обласної держадміністрації. Для розслідування і знадобився обшук в ОДА, повідомляє "Українська правда"

Провадження веде департамент ГПУ з розслідування і нагляду в кримінальних провадженнях в сферах державної служби та власності, відомий в ЗМІ як "департамент Кононенко-Грановського".

Нішніанідзе - колишній генконсул Грузії в Україні. Він став позаштатним радником тодішнього голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі в липні 2015 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-