Суд зменшив заставу для керівника ОГХК майже вдесятеро - адвокат

Суд зменшив заставу для керівника ОГХК майже вдесятеро - адвокат

Укрінформ
Апеляційний суд міста Києва зменшив розмір застави в.о. директора Об'єднаної гірничо-хімічної компанії Руслану Журилу зі 100 мільйонів до 12 мільйонів гривень.

Про це повідомив адвокат Ігор Черезов у Facebook

"Апеляційний суд м.Києва скасував визначення вічного чергового по САП - судді Бобровника і зменшив розмір застави керівникові ОГКХ Журилу Р. зі 100 млн гривень до 12 млн гривень", - написав він.

Як повідомлялося, 28 січня суддя Солом’янського райсуду м.Києва обрав запобіжні заходи виконувачеві обов'язків генерального директора ПАТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» Руслану Журилу, його колишньому заступникові з комерційних питань Юрієві Перцеву і керівникові відділу Олексію Мороховцю у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. 

Зокрема, Журилу сума застави була визначена на рівні 100 млн грн, Перцеву - 80 млн грн і Мороховцю - 5 млн грн.

Їм оголошено про підозри за ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), а також інкримінується скоєння службового злочину організованою групою.

Правоохоронцями встановлено, що починаючи з кінця 2014 і протягом 2015 - 2016 років підозрювані налагодили реалізацію більш як половини всієї видобутої державним підприємством ОГХК титанової і титановмісної сировини за заниженими цінами двом іноземним підконтрольним фірмам, які далі реалізовували цю продукцію кінцевим споживачам уже за ринковими цінами. Різниця в ціні виводилася на банківські рахунки підконтрольних юридичних осіб за межами України під виглядом надання логістичних та інших послуг.

У результаті такої діяльності інтересам держави завдано шкоди на суму більш як 300 млн гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-