Сбєрбанк запевняє, що не має наміру обслуговувати клієнтів з

Сбєрбанк запевняє, що не має наміру обслуговувати клієнтів з "паспортами "Л/ДНР"

Укрінформ
ПАТ "Сбєрбанк" не обслуговував і не має наміру обслуговувати клієнтів на підставі документів, виданих на тимчасово непідконтрольних українській владі територіях.

Про це в коментарі Укрінформу заявили у прес-службі банку.

"ПАТ "Сбєрбанк", будучи українським комерційним банком і здійснюючи свою діяльність на підставі ліцензії НБУ, неухильно дотримується норм українського законодавства. Банк не обслуговував, не обслуговує і не має наміру обслуговувати фізичних та юридичних осіб на підставі документів, виданих на непідконтрольних українській владі територіях, і не здійснює фінансові операції на цих територіях. Банк обслуговує клієнтів виключно на підставі документів, що ідентифікують їх відповідно до вимог українського законодавства", - відзначили у прес-службі.

У банку стверджують, що усі клієнти проходять процедуру обов'язкової ідентифікації відповідно до вимог законодавства України про упередження і протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму, а також постанови НБУ № 417 "Про затвердження Положення про здійснення банками фінансового моніторингу", що підтверджено, у тому числі, перевірками НБУ.

"Зокрема, відповідно до законодавства України з питань фінансового моніторингу ПАТ "Сбєрбанк" не обслуговує осіб, включених в офіційний перелік причетних до здійснення терористичної діяльності або відносно яких застосовано міжнародні санкції, і здійснює блокування фінансових операцій таких осіб (з урахуванням рекомендацій FATF і відповідних рішень РНБО і Кабінету міністрів України)", - додали у прес-службі фінустанови.

Відзначається також, що ПАТ "Сбєрбанк" працює в штатному режимі, виконуючи свої зобов'язання у повному обсязі перед клієнтами і партнерами з дотриманням норм національного і міжнародного права.

Раніше повідомлялося, що російський "Сбєрбанк" приступив до обслуговування у своїх відділеннях клієнтів з "паспортами громадян "ДНР" і "ЛНР".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-