Громадянин Туреччини намагався вивезти з України обладнання до РПГ

Громадянин Туреччини намагався вивезти з України обладнання до РПГ

Укрінформ
В аеропорту Запоріжжя митники виявили у громадянина Туреччини обладнання до РПГ.

Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України. 

«У зоні митного контролю залу "на відліт" міжнародного аеропорту м.Запоріжжя під час здійснення митного контролю та оформлення багажу пасажирів міжнародного авіарейсу "Запоріжжя - Стамбул", громадянин Туреччини самостійно обрав форму проходження митного контролю у спрощеному порядку "зелений коридор", без заповнення митної декларації. Після перетину "білої смуги" коридору у нього було виявлено радіостанцію - модель 159 армійського зразка та тубус РПГ-26. Зазначені предмети були марковані серійними номерами та знаходились у ручній поклажі без ознак приховування. Натомість необхідні документи та експертний висновок у громадянина Туреччини були відсутні», - йдеться у повідомленні.

Таким чином, громадянин Туреччини вчинив дії, спрямовані на порушення порядку проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю.

У його відношенні порушено справу про порушення митних правил за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 471 МК України. Зазначені предмети тимчасово вилучені.

Нагадаємо, предмети армійського зразка заборонені фізичним особам до переміщення через митний кордон України відповідно до Інструкції про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної і холодної зброї, а також боєприпасів та вибухових матеріалів, затвердженої наказом МВС України від 22 серпня 1998 року №622.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-