Трагедія під Волновахою: ГПУ проситиме в суді дозвіл на заочне розслідування

Трагедія під Волновахою: ГПУ проситиме в суді дозвіл на заочне розслідування

Укрінформ
Генеральна прокуратура України найближчим часом звернеться до суду за дозволом на проведення спеціального досудового розслідування терористичного акту скоєного бойовиками "ДНР" під Волновахою 13 січня 2015 року.

Про це в четвер на брифінгу в Києві заявив перший заступник генерального прокурора України Дмитро Сторожук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Слідством встановлена особа, яка є громадянином Російської Федерації, що причетна не тільки до організації ведення збройної агресії проти України, а й безпосередньо здійснювала керівництво бойовиками так званої "ДНР" щодо війни проти ЗСУ. Дані матеріали, які ми вже зібрали і легалізували, найближчим часом будуть направлені до суду", - сказав Сторожук.

За його словами, мова йде про звернення до суду за дозволом на проведення спеціального (заочного) досудового розслідування.

Заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Віталій Маяков зазначив, що в межах кримінального провадження двом особам оголошено про підозру: полковнику ЗС РФ Анатолію Синельникову та громадянину України Юрію Шпакову.

Представник СБУ також повідомив, що Синельников наразі перебуває в РФ і отримав підвищення по службі. А Шпаков за останньою інформацією знаходиться в Донецьку, але відсторонений від участі в незаконному збройному формуванні "ДНР".

Він додав, що фігурантами по цій справі проходять ще десятки людей (бойовиків), розмови яких перехопило СБУ, але досі не встановило їх особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-