Порошенко вірить, що й на окупованих територіях прийдуть вклонитися Шевченку

Порошенко вірить, що й на окупованих територіях прийдуть вклонитися Шевченку

Фото
Укрінформ
Президент Петро Порошенко переконаний, що на окупованих Росією територіях нашої держави знайдуться сміливці-патріоти, які у день народження Тараса Шевченка прийдуть до пам'ятника Кобзареві.

Про це він заявив на церемонії вручення Національної премії ім. Тараса Шевченка, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Заповіт Тараса надихає наших воїнів на захист кожного клаптика української землі від російської агресії. І перед російською окупацією Симферополя і Донецька свідомі українці збиралися саме біля пам'ятників Шевченку, а промосковські і московські наймити й агенти збиралися біля пам'ятників Леніну. Подивіться: різні світи, різні цивілізації - Шевченко і Ленін. Я впевнений, що й сьогодні знайдуться сміливці-патріоти, які сьогодні на окупованій території прийдуть до нього (Шевченка. - Ред.)", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що сила і велич Шевченка не лише в його поезії - він повернув українцям історичну пам'ять, розбудив національну свідомість і змусив згадати про гідність, надихнув на боротьбу.

"Нашому поколінню, говорячи словами самого Тараса, "довелось запить з московської чаші московську отруту". Нині ми переживаємо найдраматичніший період новітньої історії, але зараз у нас є чітке усвідомлення свого шляху широкого, є наше відважне українське військо, є українська церква, є українська державна мова, є сама держава і є сучасна українська політична нація", - наголосив глава держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-