За минулий рік до України повернули 15 жертв торгівлі людьми - Мінсоцполітики

За минулий рік до України повернули 15 жертв торгівлі людьми - Мінсоцполітики

Укрінформ
За результатами проведеної українським урядом роботи впродовж 2016 року на батьківщину з інших держав було повернуто 15 громадян України, які постраждали від торгівлі людьми.

Про це на брифінгу у вівторок заявила заступник міністра соціальної політики Наталія Федорович, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Впродовж 2016 року за результатами проведеної українським урядом роботи в Україну було повернуто 15 громадян України, які постраждали від торгівлі людьми на території інших держав. З них з Кувейту - 8 осіб, Лівану - 2 особи, Кіпру - 2 особи, Йорданії - 1 особа, з Малайзії - 1 особа і з Польщі - 1 особа», - сказала Федорович.

За її словами, на сьогодні у спеціалізованих закладах для жертв торгівлі людьми на території інших держав перебуває 15 українців, і «зараз ведеться робота, пов'язана з поверненням їх в Україну».

Заступник міністра наголосила на основних пріоритетних моментах для Мінсоцполітики у напрямку протидії торгівлі людьми. Зокрема, одним із найважливіших аспектів є запобігання повторенню ситуацій, коли наших громадян використовують або й незаконно звинувачують у протиправних діях, зокрема в торгівлі наркотиками (приміром, у лютому МВС РФ заявило про припинення діяльності міжнародного наркосиндикату «Хімпром», до складу якого, за їхніми даними, входило 47 громадян України).

«З огляду на це ми вкотре звертаємося до громадян України бути надзвичайно обачними в прийнятті рішень з приводу працевлаштування в структури, пов'язані, по-перше, з кур'єрською діяльністю, а по-друге - з працевлаштуванням на території РФ, оскільки ми розуміємо загальнополітичну ситуацію і маємо дуже багато фактів, пов'язаних зі звинуваченням громадян України у діях, які вони не вчиняли», - додала Федорович.

Вона також повідомила, що у Мінсоцполітики робитимуть усе, щоб привернути увагу міжнародної громадськості до цієї проблеми і використати всі наявні міжнародні інструменти, щоб права громадян України були захищені максимально.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-