Насіров поки не має мобільного у СІЗО - Мін'юст

Насіров поки не має мобільного у СІЗО - Мін'юст

Укрінформ
Голова Державної фіскальної служби Роман Насіров, який перебуває у Лук'янівському слідчому ізоляторі, поки не має мобільного телефона.

Про це заявив заступник міністра юстиції Денис Чернишов під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Поки у нього (Насірова. - Ред.) мобільного немає”, - сказав заступник міністра.

Водночас він розповів, що нормативними документами визначаються певні години й режим спілкування для тих, хто перебуває в СІЗО, і, якщо Насіров дотримуватиметься цих вимог, він матиме змогу спілкуватися по мобільному.

Крім того, Чернишов додав, що у СІЗО також дозволяється одне побачення на день.

Як повідомляв Укрінформ, Солом'янський райсуд міста Києва 7 березня частково задовольнив клопотання прокурорів САП щодо обрання запобіжного заходу голові ДФС, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Суд вирішив обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з можливістю внесення застави 100 млн грн, хоча САП просила встановити грошову заставу у розмірі 2 млрд грн.

Слідство вважає, що Насіров протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, особисто ухвалив низку безпідставних та незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов'язань ТОВ "Фірма "Хас", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр". Ці рішення були ухвалені ним з порушенням визначеної законом процедури, а саме за відсутності належного обгрунтування та законних підстав, що спричинило державі підтверджену висновком експерта шкоду близько 2 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-