Справи проти Іванющенка об’єднали, досудове розслідування триває - ГПУ

Справи проти Іванющенка об’єднали, досудове розслідування триває - ГПУ

Укрінформ
Управління Генпрокуратури з розслідування злочинів, вчинених злочинними організаціями, продовжує досудове слідство у кримінальному провадженні за підозрою екс-народного депутата Юрія Іванющенка у розкраданні державних грошей.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

"У даному випадку йдеться про розкрадання кіотських грошей, виділених на виконання капітального ремонту 38 об'єктів соціальної сфери у Луганській області, тобто у населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження. Тому, наразі не представляється можливим проведення необхідних процесуальних дій, у тому числі експертиз, для завершення розслідування кримінального провадження за вказаним фактом", - зазначається у повідомленні.

У Генпрокуратурі нагадують, що під час розслідування вказаного кримінального провадження у 2014 році повідомлено про підозру колишньому народному депутату України Іванющенку у вчиненні злочинів  за фактом організації розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах, в сумі близько 177 млн грн під час укладання договорів між державним підприємством "Держекоінвест" та ТОВ "Карпатибудінвест" та за фактом отримання неправомірної вигоди в особливо великих розмірах в сумі близько 650 млн грн.

Крім того, вказаним управлінням ГПУ проводиться досудове слідство у кримінальному провадженні за підозрою Іванющенка у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 189, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України.

"Під час розслідування вказаного кримінального провадження 27.09.2016 повідомлено про підозру Іванющенку та іншим двом особам у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 189, ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 358 КК України за фактом організації вимагання за попередньою змовою групою осіб частки у статутному фонді ТОВ "Промринок", що завдало матеріальної шкоди потерпілим у великих розмірах та організації підписання, за попередньою змовою групою осіб завідомо підробленого документу", - йдеться у повідомленні.

Крім того зазначається, що 1 березня 2017 року ці  кримінальні провадження об’єднані в одне.

"Досудове розслідування за вказаними фактами триває. Прокуратура буде вживати всіх передбачених законом заходів, щоб арешти, накладені на майно підозрюваного Ю. Іванющенка, були збережені в рамках подальшого розслідування об’єднаного кримінального провадження", - підсумовують у ГПУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-