У Фонду гарантування хотіли виманити 9,3 мільйона

У Фонду гарантування хотіли виманити 9,3 мільйона

Укрінформ
Правоохоронці викрили посадових осіб компанії, які мали намір незаконно заволодіти коштами Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Про це повідомляє прес-служба ДФС. 

"У ході розслідування кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) і ч. 1 ст. 15 (замах на злочин) КК, було встановлено, що посадові особи компанії спільно з працівниками банку, точно знаючи, що цей банк буде віднесено до категорії неплатоспроможних, достроково розірвали договори депозиту і перерахували грошові кошти в розмірі 9,3 мільйона гривень з депозитного на свій рахунок для подальшого «дроблення» зазначеної суми на частини, які перевищують двісті тисяч гривень компенсації від Фонду гарантування вкладів", - йдеться в повідомленні.

У ДФС зазначають, що під загрозою звільнення керівники підприємства змусили 47 працівників укласти фіктивні договори позики та відкрити рахунки в зазначеному банку для отримання компенсації від ФГВФО за нібито вкладені депозити. Отримавши компенсацію, вони повинні були повернути зазначені кошти керівникам.

В результаті проведення ряду обшуків у офісі та за місцями проживання фігурантів розслідування були виявлені і вилучені документи, що підтверджують намір заволодіти коштами фонду, документи і печатку іноземного підприємства, а також майже 21 мільйон гривень у національній та іноземній валюті. Слідчі дії тривають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-