Політолог: Проукраїнські мітинги в Донецьку збирали більше людей, ніж проросійські

Політолог: Проукраїнські мітинги в Донецьку збирали більше людей, ніж проросійські

Укрінформ
В Донецьку 4-5 березня 2014 року на мітинги в підтримку єдиної України виходило на кілька тисяч людей більше, аніж на проросійські.

Про це розповів політолог, учасник проукраїнських акцій в Донецьку 2014 року Олег Саакян під час панельної дискусії "Три роки спротиву російській окупації Донбасу" в Укрінформі.

"На час, коли 4 березня (2014 року — ред.) вийшли 2,5 тисячі людей на проукраїнський мітинг, весь проросійський шабаш складав максимум декілька сотень людей, але вони були підтримувані місцевою елітою, запроданською фактично на той момент міліцією. 5 березня близько 10 тисяч патріотів України вийшли з прапорами на центральну площу Донецька..., а з іншого боку площі стояли 3-3,5 тисячі, звезені з усієї області", - сказав Саакян.

Крім того, за його словами, у ті дні було помічено понад 20 автобусів, якими людей на проросійські мітинги привозили з РФ.

Активіст нагадав, що у Донецьку також був свій Євромайдан, участь у якому брали від кількох десятків до кількох сотень людей.

У свою чергу, інша учасниця проукраїнських акцій у Донецьку 2014 року, консультант з питань ВПО Інституту суспільно-економічних досліджень Тетяна Дурнєва зазначила, що в місті було складно знайти магазини, де б продавали українську символіку і національні стяги.

"На той час у Донецьку українська символіка продавалася виключно у спортивних магазинах. Був магазин українських сувенірів, але там можна було купити дуже дорого прапор, а у спортивних магазинах залишалися ще прапорці з Євро-2012. Після першого проукраїнського мітингу в жодному магазині вже не можливо було купити прапор", - зауважила вона.

Дурнєва також додала, що було відкрито підпільний цех з пошиття українських прапорів, які роздавали не лише в Донецьку, а й розвозили в інші міста регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-