У МІП визначили перші кроки для розширення мовлення UA|TV у Румунії

У МІП визначили перші кроки для розширення мовлення UA|TV у Румунії

Укрінформ
Канал іномовлення UA|TV повинен почати мовити у Румунії, адже сьогодні громадяни цієї країни   дізнаються новини про Україну з російських телеканалів.

Про це заявив міністр інформаційної політики Юрій Стець під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Румунії в Україні Крістіаном-Леоном Цурканом, повідомляє прес-служба МІП.

Як зазначають у міністерстві, метою зустрічі було обговорення можливостей включення українського телеканалу іномовлення в Румунії та румунського іномовника - в Україні.

«У Румунії новини про Україну дізнаються з російських телеканалів. Для мене, як і для кожного українця, це неприпустимо. Тому важливо, щоб наш канал іномовлення UA|TV доносив правду про Україну вашим співвітчизникам», - наголосив Стець.

У свою чергу Посол зазначив, що й Румунія має своє іномовлення (TVR International), яке також повинне бути доступним для українців.

«Між Україною та Румунією мало обізнаності. У наших інтересах – співпраця, аби протидіяти пропагандистським викликам сьогодення», - підкреслив Крістіан-Леон Цуркану.

Як відомо, телеканал UA|TV підписав близько 58 договорів про включення в кабельні мережі країн світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-