Російська

Російська "феміда" заочно арештувала екс-депутата Держдуми, який втік до України

Укрінформ
Басманний суд Москви санкціонував заочний арешт екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова, який в грудні минулого року отримав громадянство України.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Вислухавши думки сторін, суд приходить до висновку, що клопотання слідства про заочний арешт Вороненкова підлягає задоволенню", - виголосила ухвалу суддя Юлія Сафіна.

Вона прийняла рішення обрати відносно Вороненкова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на термін два місяці, "рахуючи термін з моменту його екстрадиції в РФ або після затримання його на території РФ".

Захисник Вороненкова Андрій Грівцов заявив про намір оскаржити дане рішення. "Я вважаю заочний арешт незаконним і буду його оскаржувати", - сказав журналістам адвокат.

На засіданні адвокат просив суд відхилити клопотання про заочний арешт свого клієнта, заявивши, що він був оголошений у міжнародний розшук незаконно. "Він не ховається, живе в Києві. Я вважаю, що розглядати заявлене клопотання про заочний арешт у даний час неможливо", - підкреслив захисник.

Водночас у суді слідчий повідомив, що слідство у справі продовжено до 24 квітня. За його словами, Вороненков має широкі зв'язки в правоохоронних органах і кримінальному світі, перебуваючи на волі він може перешкоджати слідству.

Наголошувалося також, що Вороненков був оголошений в міжнародний розшук 27 лютого.

Як відомо, колишній депутат Держдуми РФ Денис Вороненков восени в 2016 році виїхав з Росії через кримінальне переслідування. У грудні він отримав українське громадянство. Він є свідком у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

У Росії Вороненков оголошений в розшук у зв'язку зі справою про шахрайство. Він підозрюється в причетності до рейдерского захоплення приватної будівлі.

Фото: Цензор.Нет

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-