Розенко допускає осучаснення пенсій вже цьогоріч

Розенко допускає осучаснення пенсій вже цьогоріч

Укрінформ
Пенсійний фонд за два місяці зібрав майже на 2,5 млрд більше коштів, ніж передбачалося, і якщо ця тенденція зберігатиметься, уряд цьогоріч може ініціювати осучаснення пенсій.

Про це на інтернет-конференції у п'ятницю заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хочу підтвердити, що за останні два місяці Пенсійний фонд зібрав приблизно на 2,5 млрд більше коштів, ніж передбачалося. Тобто приблизно на 22 відсотки йде збільшення доходів порівняно із тими, які ми запланували. Тому я думаю, що якщо ці позитивні тенденції будуть зберігатися і зростання економіки триватиме, то, безумовно, ми вийдемо з ініціативою про проведення осучаснення пенсій у цьому році", - сказав Розенко.

Він додав, що наразі урядом розглядаються різні варіанти осучаснювання пенсії, бо вони прив'язуються до показника середньої заробітної плати по кожному із попередніх років, і  залежно від того, який у майбутньому буде обраний варіант осучаснювання пенсій, це рішення уряду коштуватиме від 30 до 40 млрд грн.

На думку Розенка, осучаснення пенсій - це урядовий проект номер один, який необхідно реалізувати, якщо для цього буде реальний ресурс.

Віце-прем'єр запевнив, що в уряді наразі не піддається сумніву необхідність проведення осучаснення пенсій.

"Люди мають чітко розуміти: у нас немає дискусії в уряді, треба осучаснювати пенсії чи не треба. Безумовно, треба, і ми всі цього дуже хочемо. І питання лише в одному: де взяти необхідний для цього ресурс. Так, осучаснення треба робити, єдине, що нам треба, - спочатку сконцентрувати цей ресурс", - резюмував Розенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-