Гройсман каже, що керівники шахт економлять на зарплатах і безпеці

Гройсман каже, що керівники шахт економлять на зарплатах і безпеці

Укрінформ
Потреби в засобах захисту у вугільній промисловості фінансуються на рівні 15-20%.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"Роками і десятиріччями не вкладались належні кошти ані в шахти, ані в дороги, ані в лікарні, ані в об’єкти інфраструктури, ані в соціальну сферу. Але найгірше те, що керівники підприємств і галузей почували себе дуже непогано, але економили на людях: на їх зарплатах, на засобах захисту, на безпеці праці. Як виявилось, потреби забезпечення засобами захисту у вугільній промисловості фінансуються на рівні 15-20%", - зазначив Глава уряду.

За його словами, мова йде про кілька десятків мільйонів гривень на рік додатково.

При цьому Гройсман пообіцяв, що це питання буде вирішено.

"Хочу ще раз висловити своє співчуття родинам тих, хто став жертвами цієї трагедії. Держава подбає про підтримку їхніх родин, але тих, хто загинув, уже не повернути", - підкреслив Прем’єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 2 березня, в селі Глухів Сокальського району на шахті «Степова» ДП «Львів вугілля» внаслідок вибуху газоповітряної суміші загинуло 8 гірників та 6 було травмовано. На момент вибуху в шахті працювали 172 гірники, в тому числі на аварійній ділянці 34 гірники. Всіх їх піднято на поверхню. Роботу шахти з видобутку вугілля тимчасово призупинено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-