Зубко розповів, чому треба монетизувати субсидії

Зубко розповів, чому треба монетизувати субсидії

Укрінформ
Система субсидій, яка сьогодні існує в Україні, не стимулює людей запроваджувати заходи з енергоефективності у своїх будинках, тож, може прийти час, коли в держави не буде ресурсів для виплати субсидій.

Аби цього уникнути, потрібна монетизація субсидій, заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, виступаючи на конференції «Трансформація’17. Що змінять реформи в житті українців», повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Наша система субсидій не тільки не сприяє впровадженню заходів енергоефективності, але й навпаки заважає. Переважна більшість субсидіантів не зацікавлена у впровадженні енергоефективних заходів. Витрати ж держави на субсидії складають величезні суми, які в подальшому не реінвестуються в будь-яку цільову програму. Прийде час, коли держава буде не в змозі фінансувати субсидії”, - сказав Зубко.

У цьому зв’язку він наголосив на необхідності впровадження системи монетизації субсидій.

Так, віце-прем’єр переконаний, що монетизація субсидій є реінвестицією держави в енергоефективність, скорочення споживання енергоресурсів та зменшення навантаження на державний бюджет. 

“Із 50 млрд гривень, які держава витрачає на субсидії, частина може бути повернута у заходи з енергоефективності», - додав Зубко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-