Україні потрібна поліція, яка насамперед служитиме людям - посол Нідерландів

Україні потрібна поліція, яка насамперед служитиме людям - посол Нідерландів

Укрінформ
Українська поліція має трансформуватися із сили, яка просто забезпечує правопорядок, у таку, що служитиме людям.

Про це заявив посол Королівства Нідерланди в Україні Кейс Кломпенхаувер на конференції Програми розвитку ООН на тему правосуддя та безпеки у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ви маєте трансформувати поліцію із поліцейської сили, для якої раніше завданням було просто здійснення і захист правопорядку, в поліцейську службу. Тепер потрібна така поліція, яка служить людям, безпеці народу, а не просто безпеці держави», - сказав Кломпенхаувер.

Він наголосив, що для України як для держави, що постраждала від комунізму, цей шлях буде довгим, але це потрібно зробити.

«Країнам, які постраждали від комунізму, потрібно йти довгим шляхом. Це дуже довга, широка, фундаментальна тренінгова програма, яку вам треба буде пройти,  - знайти нових лідерів, навчити їх... Але вона стосується самих засад Революції гідності. Це те, що ми маємо на увазі, коли ми говоримо про європейські цінності», - наголосив посол.

У свою чергу голова кооперації Представництва Європейського Союзу в Україні Беренд де Гроот акцентував увагу на тому, що поліція має стати більш орієнтованою на громаду.

«Поліція мусить мати підхід, більш орієнтований на громаду. Ці процеси не можна здійснити за один день, але потрібно і надалі працювати над необхідними кроками», - сказав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-