Кириленко вважає провокації щодо Інституту пам'яті лише однією ланкою ланцюга

Кириленко вважає провокації щодо Інституту пам'яті лише однією ланкою ланцюга

Укрінформ
Віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко назвав напади на Український інститут національної пам'яті та його голову Володимира В'ятровича й сплюндрування меморіалу в Биківні та польських пам'ятників складовими одного ланцюга і закликав правоохоронців взяти під контроль цю ситуацію.

На цьому він наголосив, виступаючи на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, віце-прем'єр зазначив, що на сьогодні спостерігається тенденція нападів на установи, які займаються питаннями національної пам'яті. Урядовець нагадав, що 16 лютого було здійснено напад на голову Українського інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича і в той же день було облито фарбою двері самого інституту, який є державною установою. Сьогодні ж, за його словами, в інституті підпалили двері.

«Почали діяти якісь організації, які себе різними назвами називають, але тут два моменти дуже важливі: по-перше, це спроба реваншистів подивитися як ми реагуємо... І другий аспект, мені здається, що ці люди, які почали займатися підпалами, провокаціями тощо і люди, які паплюжили меморіал у Биківні, польський пам'ятник у Львівській області - це все ланки одного ланцюга, це іззовні закидається ще одна лінія напруги, щоб подивитися як ми відреагуємо», - зазначив Кириленко.

У цьому зв'язку він звернувся до правоохоронців взяти під посилений контроль цю ситуацію.

«Було б добре дати доручення всім правоохоронним органам і спеціальним службам взяти під додаткову охорону, під контроль цю ситуацію», - підкреслив урядовець.

Пропозицію Кириленка підтримав також Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

«Арсене Борисовичу, будь-ласка, займіться детально цим питанням, бо це справді ще одне контрнапруження ситуації», - звернувся глава уряду до міністра внутрішніх справ Авакова.

 У свою чергу той зауважив, що дійсно подібні провокації є спланованими спецопераціями, і поліція спільно з правоохоронними органами приділяє всьому цьому значну увагу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-