Рада Європи у Києві презентувала онлайн-курс

Рада Європи у Києві презентувала онлайн-курс "Доступ до публічної інформації"

Укрінформ
В Україні 1 березня стартував онлайн-курс "Доступ до публічної інформації: від А до Я" за підтримки Ради Європи у співпраці з Уповноваженим Верховної Ради з прав людини і Центру демократії та верховенства права.

Презентація курсу відбулася на прес-конференції в Укрінформі.

 "Цей курс допоможе кожному громадянину незалежно від посади, статусу, майнового стану, освіти тощо відкрити для себе двері державних органів та інших суб'єктів, отримати правдиву інформацію про їхню діяльність, яка впливає на його життя. Також курс допоможе державним службовцям навчитися правильно відповідати на інформаційні запити", - наголосив під час заходу голова Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг.

За його словами, курс стане особливо цікавим для громадських активістів, журналістів та студентів-правників. 

У свою чергу, омбудсмен Валерія Лутковська зазначила актуальність запровадження такого курсу. "Ми дуже вдячні Раді Європи, іншим нашим партнерам за те, що вирішили створити такий сучасний онлайн-курс, на якому, власне, можна з'ясувати всі проблемні питання, які виникають при застосуванні закону (про доступ до публічної інформації - ред.) і який буде корисний як тим, хто хоче використати закон для того, щоб отримати публічну інформацію, так і тим, хто має цей закон імплементовувати кожен день, надаючи доступ до публічної інформації", - сказала вона.

Співзасновник платформи масових відкритих онлайн-курсів Prometheus Іван Примаченко повідомив, що на курси вже зареєстровано понад дві тисячі слухачів. Примаченко припустив, що протягом року їхня кількість зросте в десятки разів.

Зареєструватися на курс можна тут.

Онлайн-курс "Доступ до публічної інформації: від А до Я" реалізовано в рамках Проекту РЄ "Зміцнення свободи медіа та створення системи Суспільного мовлення в Україні".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-