Об’єднанню тергромад заважає невміння уникати конфліктів - експерт

Об’єднанню тергромад заважає невміння уникати конфліктів - експерт

Укрінформ
Відсутність навичок безконфліктного співіснування, яких  можна навчити у процесі громадянської освіти, заважає людям домовлятися у процесі об'єднання територіальних громад.

Про це на прес-конференції в Укрінформі на тему: "Стратегічні рамки та потенціал розвитку громадянської миротворчої діяльності в Україні" заявив директор Представництва DVV International в Україні, кандидат філологічних наук, експерт з питань освіти дорослих та міжкультурної освіти Олег Смірнов.

"Навички безконфліктного співіснування є базовими для багатьох ситуацій - це спілкування і в родині, і з колегами, і на рівні громади, що є актуальним сьогодні для всіх регіонів України. Навіть у процесах об'єднання територіальних громад, коли людям треба знаходити точки дотику, домовлятися, як співіснувати далі, як будувати стратегічний план розвитку громади, ми стикаємося з тим, що люди більше сконцентровані на своєму локальному середовищі і не можуть вийти за ці рамки. Що ж тоді говорити про більше середовище - те, яким є загалом уся Україна", - сказав Смірнов.

У цьому контексті він поінформував, що миротворча освіта у так званих центрах освіти для дорослих є одним з напрямків, у якому DVV International в Україні працює вже  кілька років.

Як повідомляв Укрінформ, мережа неурядових організацій "Глобальне партнерство з запобігання збройних конфліктів" після консультацій з громадськими організаціями України сформулювала положення "Стратегічних рамок та потенціалу розвитку громадянської миротворчої діяльності в Україні", які мають доповнити зусилля держави та українського суспільства щодо відновлення миру в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-