Рубан написав, що їде до ОРДЛО

Рубан написав, що їде до ОРДЛО "доглянути за квартирою тещі" - СБУ

Укрінформ
Керівник Центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимир Рубан у ЗМІ обгрунтував мету своєї поїздки на окуповані території Донбасу переговорами про звільнення заручників, хоча у заявці на перетин лінії розмежування була вказана інша причина.

При цьому сам Рубан не надав працівникам СБУ пояснень, чому порушив порядок перетину лінії розмежування, повідомила у вівторок прес-секретар СБУ Олена Гітлянська на своїй сторінці у Facebook.

"Координаційний центр при штабі АТО призупинив дію дозволу на перетин лінії зіткнення громадянину України Володимиру Рубану до з’ясування усіх обставин. Рішення прийнято відповідно до п. 4 ст. 7.9 Тимчасового порядку контролю за переміщенням осіб, транспортних засобів та вантажів (товарів) через лінію зіткнення у межах Донецької та Луганської областей", - нагадала вона.

За словами Гітлянської, під час вчорашнього спілкування зі співробітниками СБУ Рубан послався на статтю 63-ю Конституції України та не надав жодних пояснень, чому порушив порядок перетину лінії розмежування.

"У пресі він обгрунтував мету поїздки переговорами про звільнення заручників, хоча у заявці на перетин була вказана зовсім інша причина – догляд за квартирою тещі", - наголосила речниця СБУ. 

Вона також підкреслила, що Служба безпеки України вітає будь-яку допомогу у питанні звільнення наших співвітчизників, проте закликає припинити політичні спекуляції та самопіар на цій темі. 

Раніше радник голови СБУ Юрій Тандіт повідомив, що Рубан був затриманий 27 лютого на КП "Мар'їнка" із забороненими спецзасобами, до того ж викликає сумніви мета його поїздки, оскільки Рубан не віз через лінію розмежування полонених бойовиків, яких можна було б обміняти.

Як повідомлялося, 27 лютого Рубана не пропустили через КПВВ "Мар'їнка" в Донецьк. Він заявив, що через це зірвався обмін полоненими.

Раніше Служба безпеки України скасувала дозвіл Рубану на перетин лінії зіткнення.

У свою чергу, прес-служба Державної прикордонної служби України повідомила, що стосовно Рубана складено адміністративний протокол за ст. 202 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення прикордонного режиму або режиму в пунктах пропуску через державний кордон).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-