Гендиректор: UA|TV - єдиний український канал, який мовить арабською

Гендиректор: UA|TV - єдиний український канал, який мовить арабською

Укрінформ
Генеральний директор державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України» Людмила Березовська повідомила, що  UA|TV - єдиний український канал, який мовить арабською.

Про це вона сказала в інтерв'ю "Детектор медіа".

"Щогодини в нашому ефірі 10-хвилинні випуски новин у російсько- та україномовних блоках. Також щовечора маємо підсумковий 30-хвилинний випуск та англомовний блок, що містить 15 хвилин інформаційного мовлення. Є ще новини арабською та кримськотатарською мовами... В Україні немає жодного каналу, який мовив би арабською мовою", - сказала Березовська.

Вона також зауважила, що на UA|TV є працівники, які вільно володіють арабською й кримськотатарською. 

"На сьогодні 70% продукту адаптується англійською редакцією, яка складається з близько 30 людей. Нині ще існує субтитрування, бо ми маємо виконувати вимоги закону - обов'язкові 50% контенту англійською", - сказала Березовська. 

Гендиректор нагадала, що із 16 січня 2017 року на каналі стартувала година дубльованого, повністю адаптованого англійською мовою ефіру. 

"Поступово виходимо на показник 50% ефіру, дубльованого англійською мовою. Пропорційно зменшуємо субтитрування", - зауважила Березовська.

Крім того, вона повідомила, що на UA|TV всі програми роблять мінімум трьома мовами одразу - російською, українською та англійською. 

"Частина ефіру йде українською мовою, хоча вона найменш затребувана за кордоном, більше цікавляться інформацією або російською (колишні громадяни СРСР, які живуть у Європі, так чи інакше російськомовні), або англійською мовою. Тому ці дві мови для нас ключові", - наголосила Березовська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-