Поліція проводить перевірку щодо конфлікту між Парасюком і Дзиндзею

Поліція проводить перевірку щодо конфлікту між Парасюком і Дзиндзею

Укрінформ
Поліція Донецької області проводить перевірку за фактом конфлікту між народним депутатом Володимиром Парасюком і журналістом Андрієм Дзиндзею, що стався у Бахмуті цієї ночі.

Як уточнили у прес-службі обласної поліції, перевірка проводиться за фактом порушення правил поводження із зареєстрованою зброєю. 

Правоохоронці також повідомили подробиці події. 

"Вчора, 24 лютого, близько 23.50 до кол-центру 102 від журналіста інформаційного агентства надійшло повідомлення про те, що у готелі Бахмута народний депутат України намагається виламати двері у його номер та погрожує. При цьому на порушення норм закону він перебуває у приміщенні з автоматом на ремені, без спеціального чохла", - зазначається у повідомленні.

За даними поліції, словесний конфлікт розпочався, коли заявник зробив народному депутату зауваження про неприпустимість порушення правил зберігання та носіння вогнепальної зброї. Однак з приїздом правоохоронців сварка закінчилася, факт був зареєстрований у журналі Єдиного обліку заяв та повідомлень громадян про скоєні кримінальні правопорушення та інші події.

"Поліцейські виявили у депутата Верховної Ради, який є власником зареєстрованої вогнепальної зброї, нагородний пістолет "Форт-17" та мисливський промисловий нарізний карабін. Мисливська зброя знаходилася у відкритому стані, на ремені, що є порушенням закону та тягне за собою відповідальність", - зазначили у поліції.

Як уточнили у відомстві, вимоги щодо правил поводження із зареєстрованою вогнепальною зброєю, в тому числі нарізною мисливською, регулюються наказом МВС №622 зі змінами, внесеними згідно з наказом МВС №749 від 07.08.2013. Згідно з пунктом 12.13 глави 12 розділу II, під час перенесення або перевезення вогнепальна, пневматична зброя має бути у розрядженому стані та знаходитися у спеціальному чохлі, кейсі, футлярі тощо. Під час перенесення або перевезення зброї та боєприпасів до неї, основних частин зброї, пристроїв та патронів до них власник зобов'язаний мати при собі дозвіл органу внутрішніх справ на право зберігання та носіння такої зброї, основних частин зброї та пристроїв.

У поліції наголошують, що порушення будь-якого з пунктів наказу МВС карається згідно зі ст. 191 «Порушення громадянами правил зберігання, носіння або перевезення вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів» Кодексу України про адміністративні правопорушення. Її санкція передбачає накладення штрафу від семи до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з оплатним вилученням зброї і бойових припасів або без такого.

Наразі за фактом порушення правил поводження із зареєстрованою зброєю проводиться перевірка.

"На Донеччині, де три роки іде війна, така поведінка неприпустима. І ми не звірі, щоб на нас полювали", - прокоментував ситуацію керівник поліції Донеччини В’ячеслав Аброськін.

Раніше журналіст "Дорожнього контролю" Андрій Дзиндзя повідомив на своїй сторінці у Facebook, що позафракційний депутат Володимир Парасюк "ломився до нього у номер" з автоматом, а пізніше - заблокував автівку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-