Уряд затвердив механізм оплати лікування за кордоном

Уряд затвердив механізм оплати лікування за кордоном

Укрінформ
Кабінет міністрів затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для лікування громадян України за кордоном.

Про це повідомляє Урядовий портал

"Порядок впорядковує механізм використання коштів, передбачених МОЗ у держбюджеті на 2017 рік за бюджетною програмою для лікування громадян України за кордоном", - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що направлення за кордон - це винятковий захід для громадян України, захворювання яких не лікується в закладах охорони здоров'я України, незалежно від віку, статі, соціального походження, місця проживання та інших ознак. Бюджетні кошти, виділені на лікування українців за кордоном, можуть використовуватися як для оплати вартості лікування, діагностики (як частини лікувального процесу), так і для відшкодування вартості переїзду хворого, а також (за рішенням Комісії МОЗ з питань направлення для лікування за кордон) однієї супроводжуючої особи до місця лікування та його повернення та сплати банківських послуг.

Згідно із Законом України «Про державний бюджет на 2017 рік» МОЗ передбачено видатки загального фонду за бюджетною програмою для лікування громадян України за кордоном у сумі 203948,9 тис. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-