Кабмін затвердив положення про уповноваженого з прав осіб з інвалідністю

Кабмін затвердив положення про уповноваженого з прав осіб з інвалідністю

Укрінформ
Кабінет міністрів затвердив Положення про Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю.

Про це повідомляє у середу, 22 лютого, прес-служба Мінсоцполітики.

"Кабінет міністрів на своєму засіданні 21 лютого 2017 року затвердив Положення про Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю та вніс зміни до своєї постанови від 3 січня 2013 р. № 5. Проект відповідного акта було розроблено Мінсоцполітики", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, згідно з цим рішенням основними завданнями Урядового уповноваженого з прав осіб з інвалідністю є: сприяння виконанню Україною міжнародних зобов'язань щодо додержання в Україні прав і законних інтересів осіб з інвалідністю; моніторинг додержання прав і законних інтересів осіб з інвалідністю; сприяння забезпеченню інформування громадськості про права осіб з інвалідністю.

Уточнюється, що Урядовий уповноважений також бере участь з правом дорадчого голосу у засіданнях Кабміну під час розгляду питань, що належать до його компетенції.

Зазначається, що організаційне, інформаційне та матеріально-технічне забезпечення діяльності Уповноваженого здійснює Секретаріат Кабміну.

У Мінсоцполітики поінформували, що для цього збільшено штатну чисельність працівників Секретаріату Кабміну, у тому числі Апарату Прем'єр-міністра України.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-