До програм 5-9 класів надійшло майже 5 тисяч зауважень - МОН

До програм 5-9 класів надійшло майже 5 тисяч зауважень - МОН

Укрінформ
До обговорення програм середньої школи, які виставлені на обговорення на онлайн-порталі EdEra, долучилися понад 600 осіб, надано майже 5 тисяч зауважень.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

"Станом на ранок вівторка, 21 лютого, долучилося понад шістсот осіб, які залишили 4 тис. 858 повідомлень: пропозицій до програм та коментарі до них", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, пропозиції стосуються зменшення кількості завдань з певних предметів та зібльшення часу на вивчення самого предмету. Наприклад, з предмету "Мистецтво" пропонується вилучити вимогу для дітей «виконувати сучасні вокальні твори, зокрема мовою оригіналу, створювати елементарний музичний супровід до них», «створювати власні музичні композиції з використанням комп'ютерних технологій» тощо.

В обговоренні «Природознавства» дописувачі пропонують надати час для грунтовного виконання проектів, скоротивши їх кількість. Зокрема, пропонується прибрати «інформаційні проекти» – орієнтовані на опис історії відкриттів – та більше часу приділити виконанню практичних проектів.

Запропоновано також внести в програми з іноземних мов сучасні теми, а з програм з інформатики вилучити вивчення речей, які діти вміють робити ще з дошкільного віку.

Пропозиції також стосувалися необхідності враховувати в програмах міжпредметні зв'язки та вікові особливості дітей.

Крім того, дописувачі висловили пропозиції до програми з «Української літератури», запропонувавши посилити знання школярів з історії та ввести в програму тексти, в яких художньо зображуються різні історичні події.

Координатори проекту оновлення програм базової школи зазначають, що найбільш активно триває обговорення програм з «Історії» та «Зарубіжної літератури», менше пропозицій надається до природничих предметів – фізики та хімії. Мало пропозицій внесено і до програм з іноземних мов.

Нагадаємо: 13 лютого стартувало онлайн обговорення навчальних програм базової школи (5-9 класів). Перша сесія онлайн-обговорення програм триватиме до 24 лютого. Ще 11 днів – з 25 лютого до 7 березня робочі групи за участі модераторів розглядатимуть пропозиції і формуватимуть варіант документу на обговорення. 15 березня розпочинається 2 сесія онлайн-обговорення, що триватиме до 22 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-