Програму для медіа щодо євроінтеграції України продовжать іще на 2 роки

Програму для медіа щодо євроінтеграції України продовжать іще на 2 роки

Укрінформ
Освітня програма для українських медіа, яку започаткували USAID та МЗС Польщі і яка спрямована на євроінтеграцію України, буде продовжена ще на 2 роки. 

На цьому наголосив президент польського Фонду міжнародної солідарності (Solidarity Fund.PL) Кшиштоф Становскі під час заключної конференції проекту "Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа".

"Сьогодні, в час популізму, в час тролінгу, програма для українських ЗМІ, яку фінансово підтримують американський і польський уряди, з українськими партнерами, - реально одна з найважливіших не тільки українських, а й європейських програм. Дякуємо USAID і Американській державі за те, що можемо продовжувати цю програму. Дякуємо МЗС Польщі за готовність до фінансування цієї програми. Сподіваємося, що будемо працювати разом наступні 1,5-2 роки", - сказав Становскі.

Він підкреслив, що завданням освітньої програми є побудова держави, міжнародних відносин. 

"У цьому проекті ми розуміємо, що це є освітня програма з одного боку - для суспільства, а з другого - для уряду, бо без них ми не можемо чекати реальних змін. В цьому плані ми розуміємо фундаментальну, центральну роль журналістів - людей, які можуть допомогти зрозуміти ситуацію, можуть дати напрямок і в цьому випадку беруть участь у формуванні стратегії - не тільки інформаційної стратегії про асоціацію Україна-ЄС, а й стратегії держави, суспільства, реальної стратегії, яка може змінити історію", - наголосив президент польського Фонду міжнародної солідарності.

Як зазначалося, проект "Точне відображення Угоди про асоціацію Україна-ЄС в українських медіа" здійснювався після підписання угоди про асоціацію Україна-ЄС у березні 2014 року і мав би завершитися наприкінці березня 2017-го.

Керівник проекту, програмний директор польського Фонду міжнародної солідарності Ізабелла Хруслінська підкреслила, що мета проекту - через журналістів, через медіа, які працюють у регіонах, підвищити рівень поінформованості громадян України щодо угоди і процесів, які відбуваються у державі.

Хруслінська уточнила, що головна аудиторія цього проекту - це регіональні медіа, причому переважно ті, які працюють на сході, півдні. "Для нас було дуже важливо, коли ми говоримо про євроінтеграцію України, запропонувати щось на зразок внутрішньої інтеграції різних регіонів України", - сказала керівник проекту.

Вона додала, що в межах проекту відбулося, зокрема, 7 хвиль вишколів - у Дніпрі, Харкові, Чернівцях, Полтаві, Івано-Франківську, Слов'янську й Краматорську, - в яких узяли участь 140 журналістів. 

Як наголосив заступник директора Регіональної місії USAID в Україні, Білорусі та Молдові Джон Пеннел, Сполучені Штати, Європейський Союз, Україна та Польща будуть працювати разом для того, щоб підтримати асоціацію України з ЄС. 

"Необхідно чітко дати зрозуміти людям, наскільки важливі зміни, які потрібно зробити, - і це стосується реформ, яких успіхів уже було досягнуто. Медіа має розповідати ці історії суспільству. Ми продовжуємо нашу співпрацю з нашими партнерами - Польщею та Україною", - сказав Пеннел.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-