Білорусь не пускатиме в країну за

Білорусь не пускатиме в країну за "паспортами Л/ДНР"

Укрінформ
Визнання Росією документів жителів ОРДЛО не вносить ніяких коректив у роботу білоруського прикордонного відомства. В'їхати до Білорусі за такими документами, як і раніше, неможливо.

Про це повідомив офіційний представник Держприкордонкомітету Білорусі Антон Бичковський, передає "Інтерфакс-Захід".

"Це не вносить жодних коректив в роботу білоруської прикордонної служби. Якщо ми таку людину зустрінемо у себе на кордоні, дана людина через кордон пропущена не буде, якщо у нього будуть відсутні документи, що дають право перетинання держкордону Республіки Білорусь. В'їхати зараз громадяни за цими документами ("паспортами "Л/ДНР" – ред.) в Республіку Білорусь на кордоні з Україною, Євросоюзом не можуть. Також буде порушенням законодавства і в'їзд їх через російсько-білоруську ділянку кордону", - сказав Бичковський.

Хоча останнє, за його словами, це більше компетенція МВС: "Це питання більше до Міністерства внутрішніх справ, оскільки прикордонників у нас на російському напрямку немає. Порядок перебування та дотримання правил перебування іноземними громадянами на території Республіки Білорусь – виключно компетенція Міністерства внутрішніх справ".

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін підписав указ про визнання дійсними так званих паспортів, виданих "ДНР" і "ЛНР".

У Міністерстві закордонних справ України рішуче засуджують і не визнають прийняття цього указу про визнання так званих документів, які видані "Л/ДНР".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-