Цьогоріч ЗСУ візьмуть участь у 38 міжнародних навчаннях

Цьогоріч ЗСУ візьмуть участь у 38 міжнародних навчаннях

Укрінформ
Починаючи з 2014 року, Українська держава приділяє постійну увагу підвищенню рівня власної обороноздатності та спроможності Збройних Сил України, свідченням чого є також показники витрат на оборону, передбачених держбюджетом поточного року. 

На цьому наголосив начальник Генерального штабу - Головнокомандувач ЗСУ генерал армії Віктор Муженко під час щорічної зустрічі з членами Київської асоціації військових аташе, повідомляє Урядовий портал. 

«Є програми, які призначені для отримання нової, модернізованої і відновленої техніки. Це дасть нам можливість відновити і підвищити боєздатність існуючих військових частин, а також надати техніку для нових підрозділів і частин. Формування нових частин – це теж один з етапів підвищення ефективності і спроможності Збройних Сил», – сказав начальник Генштабу.

Він зауважив, численні програми міжнародного військового співробітництва також мають на меті підвищення потенціалу Збройних Сил України. 

Муженко повідомив, що на 2017 рік заплановано 38 міжнародних навчань, з них три – масштабні навчання на території України із залученням різних видів і родів військ ЗСУ.

«Крім того, передбачається проведення цілого комплексу навчань у Збройних Силах України, від рівня тактичного, злагодження таких підрозділів як відділення, взвод, рота і до батальйону включно, так і бригадних навчань та тренувань стратегічного рівня - командно-штабні навчання, стратегічна командна штабна гра тощо. Всі ці заходи, які сплановані на поточний рік, направлені на підвищення ефективності Збройних Сил України», – сказав Муженко.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо номенклатури техніки, яку Україна може отримати в рамках міжнародного співробітництва, Головнокомандувач Збройних Сил зауважив, що йдеться, насамперед, про засоби радіоелектронної боротьби, розвідки, медичного забезпечення та про іншу техніку, яка є необхідною для доукомплектування підрозділів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-