Нацрада перевірить

Нацрада перевірить "Горизонт-TV" через фільм про Бузину

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила позапланову перевірку ВМП "Горизонт", м. Первомайський Харківської обл. (логотип "Горизонт-TV").

Про це повідомила прес-служба Нацради.

Підставою для перевірки стало демонстрування документального фільму "Олесь Бузина: жизнь вне времени" 21 січня.

"У фільмі простежується однобоке трактування та негативне ставлення до подій, пов’язаних з Революцією Гідності, участі українців у протистоянні російській агресії на Сході України. Носії української національної ідеї показано в негативному світлі, людей на київському Майдані і бійців добровольчих батальйонів представлено як жертв антиросійської пропаганди в ЗМІ та знаряддя у протистоянні "між Сходом та Заходом", - йдеться в повідомленні.

У Нацраді зазначають, що "незбалансованість подачі інформації та окремі висловлювання є ознакою порушення ліцензіатом вимог абзацу шостого частини другої статті 6, пункту є) частини першої статті 59 закону України "Про телебачення і радіомовлення". Трансляція цього фільму відбулася без зазначення автора чи авторів, у кінцевих титрах лише вказано: "Киев. 2016", що є ознакою порушення  частини п’ятої статті 6 зазначеного закону".

Через порушення ліцензій та чинного законодавства Нацрада також перевірить ТОВ "ТРО "Маріупольське телебачення", м. Маріуполь Донецької обл. (логотип "МТВ"), ТОВ "Гумор ТБ", м. Київ (логотип "БАБАЙ ТБ"), КЗ "Редакція Петрівського районного радіомовлення" (радіо "Голос Петрівщини"), смт Петрове Кіровоградської обл., ТОВ ТРК "Захід", м. Рогатин Івано-Франківської обл. (логотип "Захід TV").

Після проведення перевірок регуляторний орган ухвалить відповідні рішення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-