Справи щодо розстрілів Майдану не мають перспектив в українських судах – адвокат

Справи щодо розстрілів Майдану не мають перспектив в українських судах – адвокат

Укрінформ
Адвокат родин Героїв Небесної Сотні Віталій Тітич вважає, що в українських судах у нинішніх реаліях немає перспектив розслідування справ щодо розстрілів на Майдані.

Про це він заявив на прес-конференції адвокатів Небесної Сотні на тему: "Треті роковини розстрілів на Майдані: коли покарають винних?", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В українських судах у цих справ немає жодних перспектив. І це висновок абсолютно логічний і нормальний, принаймні так, як відбуваються події в Україні, жодних перспектив для встановлення і виходу на те, про що ми говоримо завжди (що винні будуть притягнуті до відповідальності - ред.) немає", - сказав він.

Тітич наголосив, що якісь виконавці злочинів проти активістів Майдану нижчого рівня можуть бути показово покарані "за домовленістю з ними". При цьому адвокат зазначає, що і це покарання буде скоріше за все умовним. А от винних у злочинах проти активістів Майдану середньої ланки, на переконання адвоката, притягнути до відповідальності не дадуть.

"Ніхто не дасть виходити на середню ланку (правоохоронців - ред.) і рухатися далі. Хоча б тому, що вся ця середня ланка, вона вся на своїх місцях і отримують підвищення", - підкреслив він.

Тітич також заявив, що через три роки після трагічних подій на Майдані, реальний строк за скоєння злочину проти активістів отримала лише одна особа.

"Станом на сьогодні аж одна особа отримала реальний строк", - наголосив він.

Захисник родин Героїв Небесної Сотні каже, що єдиним "променем світла в темному царстві" є розгляд справи в Святошинському районному суді міста Києва щодо розстрілів активістів 20 лютого 2014 року.

"Суддя Дячук організував процес відповідно до вимог чинного законодавства і міжнародних стандартів. Це абсолютно базова річ, але на тлі того, що відбувається взагалі в судах, це просто небо і земля... Складний процес, величезний, багатоепізодний, але він поставлений на рейки і рухається", - розповів Тітич.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-