Військового знайшли з простреленою головою в поїзді. Підозрюють суїцид

Військового знайшли з простреленою головою в поїзді. Підозрюють суїцид

Укрінформ
У Запорізькій області військовослужбовець, який повертався із зони проведення бойових дій, отримав смертельне вогнепальне поранення в голову в поїзді.

Як розповіла кореспондентові Укрінформу керівник відділу комунікацій ГУ Нацполіції в Запорізькій області Катерина Людвік, повідомлення про те, що у купе поїзда «Маріуполь-Львів» з вогнепальним пораненням в голову виявлено військовослужбовця, надійшло до поліції в четвер пізно ввечері.

«16 лютого о 21:35 до Комунарського відділу поліції надійшло повідомлення про те, що на станції «Запоріжжя-1» у поїзді «Маріуполь-Львів» виявлено військовослужбовця з вогнепальним пораненням в голову. Потерпілого було доправлено до лікарні, але врятувати його не вдалося – о 21:50 медики констатували смерть пацієнта», - розповіла Людвік.

За її словами, на сьогодні встановлено, що загиблий військовослужбовець – уродженець Полтавської області, 1974 р.н., і є підстави припускати, що причиною смерті став суїцид.

«Згідно з попередніми даними і результатами опитування свідків, військовослужбовець отримав смертельне поранення в момент, коли знаходився у купе сам: на його телефон надійшов дзвінок, люди, які їхали з ним, вийшли, щоби не заважати розмові, й за декілька хвилин почули постріл», - розповіла речниця.

Інформацію про НП з військовослужбовцем кореспондентові Укрінформу підтвердив військовий прокурор Запорізького гарнізону Південного регіону України Андрій Веліксар.

«За фактом смерті військовослужбовця військовою прокуратурою Запорізького гарнізону відкрито кримінальне провадження. Інформація про подію внесена до ЄРДР з кваліфікацією за ст. 115 КК України», - повідомив військовий прокурор.

За ст. 115 КК України «Умисне вбивство» традиційно кримінальні провадження відкриваються у разі насильницької смерті людини - для проведення розслідування обставин і причин смерті, навіть якщо є дані, які вказують на те, що мав місце суїцид.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-