ОУН не планує 100-тисячну акцію в Києві - голова організації

ОУН не планує 100-тисячну акцію в Києві - голова організації

Укрінформ
Голова Організації українських націоналістів Богдан Червак спростував інформацію про те, що ОУН планує в Києві провести 100-тисячну акцію з нагоди вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Про це він в четвер написав на своїй сторінці у Фейсбук.

«День Героїв Небесної Сотні ОУН відзначатиме 21 лютого. Цього дня у Бабиному Яру покладемо квіти до Пам’ятного Хреста Олені Телізі, закатованої нацистами 75 років тому. А також вшануємо пам'ять Героя Небесної Сотні, ОУНівця Василя Кіндрацького, який зі зброєю в руках загинув на Донбасі. Усі інші «анонси» від ОУН — фейки», - написав він.

Раніше у четвер на брифінгу в Києві заступник голови Нацполіції — керівник головного управління Націполіції в місті Києві Андрій Крищенко повідомив, що на період проведення заходів із вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні з 18 по 22 лютого в Києві надійшло 13 заявок від різних громадських організацій та політичних партій. У них заявляється кількість учасників акцій від 100 до 100 тисяч людей. При цьому, він уточнив, що заявку на 100-тисячну акцію подала «організація ОУН».

"Стосовно заявки на 100 тисяч чоловік, вона була подана організацією ОУН", - сказав він.

Схоже на те, що шеф поліції Києва, коли говорив про «організацію ОУН», мав на увазі добровольчий рух ОУН на чолі з Миколою Коханівським, який відомий своїми радикальними акціями у Києві.

Наприклад, 21 листопада 2016 року саме добровольчий рух ОУН заявляв про намір провести 100-тисячне віче на Майдані з нагоди річниці Революції Гідності. Тоді спочатку відбулися сутички активістів з правоохоронцями, які не дозволяли проносити автомобільні шини на головну площу України і розводити там багаття. А потім частина учасників цього віче на Майдані Незалежності на чолі із Коханівським дісталася вул. Великої Васильківської та почала трощити скло однієї з будівель. Протестувальники побили вікна в офісі об'єднання «Український вибір», що належить Віктору Медведчуку, кумові президента РФ Володимира Путіна. Інша частина мітингарів відділилася від натовпу, що громив будівлю на Великій Васильківській, та вдалася до погрому відділення російського "Сбєрбанка" біля станції метро "Льва Толстого".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-