На випадок аварійних відключень є 150 пересувних електростанцій - ДСНС

На випадок аварійних відключень є 150 пересувних електростанцій - ДСНС

Укрінформ
Державна служба з надзвичайних ситуацій готова надати 151 пересувну електростанцію на випадок аварійних відключень електроенергії.

Про це заявив глава ДСНС Микола Чечоткін на засіданні антикризового штабу з врегулювання проблем в енергетичній галузі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"ДСНС в межах своєї компетенції готова підключитися до всіх заходів щодо забезпечення нормальних умов життєдіяльності населення. Ми готові розвернути близько 100 пунктів обігріву, а також надати пересувні електростанції різної потужності для аварійного підключення об'єктів в кількості 151", - сказав Чечоткін.

За його словами, у зв'язку з ситуацією, яка на сьогоднішній день склалася в енергетичній галузі, підвищується ймовірність виникнення надзвичайних ситуацій, в першу чергу, техногенного характеру. При цьому найбільш уразливими в таких ситуаціях є об'єкти житлово-комунального господарства, а також заклади медицини, інші соціальні об'єкти.

"Для мінімізації можливих негативних наслідків пропоную місцевим органам влади визначити перелік об'єктів в сфері життєзабезпечення населення і соціально важливих об'єктів, найбільш уразливих в разі відключення енергопостачання", - наголосив глава ДСНС.

Це, передусім, школи, лікарні, дитячі садки, інтернати, водозабори і таке інше. Місцева влада має передбачити можливість їхнього енергозабезпечення за допомогою альтернативних джерел енергоживлення, підкреслив Чечоткін.

Як відомо, напередодні уряд ухвалив рішення про запровадження тимчасових надзвичайних заходів в енергетичній сфері через так звану блокаду постачання вугілля з окупованих територій Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-