Прокуратура оскаржить закриття справи проти Лещенка

Прокуратура оскаржить закриття справи проти Лещенка

Укрінформ
Прокурор оскаржуватиме рішення Печерського райсуду про закриття провадження стосовно народного депутата Сергія Лещенка.

Про це повідомляє сайт ГПУ.

"На даний час Генеральною прокуратурою України готуються матеріали для реалізації права на апеляційне оскарження незаконного, на думку прокуратури, рішення суду", - йдеться у повідомленні.

У ГПУ наголошують, що виходячи з практики Європейського суду з прав людини стандарти, які встановлюються на провадження у кримінальних провадженнях, повинні поширюватись і на адміністративні. Тобто, порядок дослідження доказів, їх оцінка судом у адміністративних справах мають пройти повну процедуру, як у кримінальних провадженнях.

Водночас, на думку ГПУ, судом необгрунтовано відхилено клопотання прокурора, який брав участь у розгляді справи судом, матеріали справи не досліджено, допущено порушення процесу, що дає підстави звертатися до апеляційного суду міста Києва з апеляційною скаргою.

Як відомо, Печерським районним судом 15 лютого  2017 року винесено постанову про закриття адміністративної справи за протоколом Національного агентства з питань запобігання корупції стосовно Лещенка за вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч. 1 ст. 172-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-