Предмети постачання ЗСУ маркуватимуться НАТОвськими кодами

Предмети постачання ЗСУ маркуватимуться НАТОвськими кодами

Укрінформ
Кожен предмет постачання військової продукції Збройних Сил України маркуватиметься кодами відповідно до НАТОвських стандартів.

Про це заявив під час свого візиту в Україну менеджер Проекту Трастового фонду НАТО з логістики і стандартизації пан Фредерік Пежо, повідомляє прес-служба Міноборони.

«Фредерік Пежо передав права власності на обладнання та програмне забезпечення, на базі якого було встановлено систему кодифікації, що відповідає вимогам НАТО, Управлінню стандартизації, кодифікації та каталогізації Міністерства оборони України», - йдеться в повідомленні.

Як пояснила керівник проекту зі стандартизації та кодифікації Агенції НАТО з підтримки і постачання Офісу NSPA в Україні Крістіна Марцинковська, цю систему було створено за фінансування Трастового фонду НАТО з логістики і стандартизації.

«Інтерфейси системи та документація до неї були перекладені українською мовою. Для створення повноцінно діючої системи Проектом Трастового фонду НАТО також було закуплено сервери, 20 комп'ютерів, мережеве обладнання. Створено та атестовано комплексну систему захисту інформації (КСЗІ) за вимогами законодавства України із захисту інформації. Наразі систему кодифікації протестовано, кодифікаційні дані Міністерства оборони України перенесено до нововстановленої системи, проведено перші успішні транзакції», - зазначила Марцинковська.

Загальна вартість усіх профінансованих Трастовим фондом робіт наразі складає близько 120 тисяч євро. Також Трастовим фондом буде профінансована підтримка даної системи протягом наступних трьох років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-