У СБУ розповіли про провокації московських агентів

У СБУ розповіли про провокації московських агентів

Укрінформ
Голова української громадської організації  “Наждак” Микола Дульський, який зараз знаходиться у Москві, закликає українців вийти зі зброєю на Майдан Незалежності в Києві під час заходів з ушанування  пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Про це розповів на брифінгу в середу керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ще один приклад  - це голова громадської організації “Наждак” Микола Дульський, який зараз, за нашою інформацією, знаходиться у Москві. 8 лютого його можна було спостерігати в ефірі телеканалу НТВ, а вже 9 лютого на сторінці цієї ГО у соцмережі він написав: “Берите зарегистрированное оружие на акцию с собой, а незарегистрированное держите неподалёку.  Не бойтесь, мы победим”, - сказав Ткачук, розповідаючи про людей, за допомогою яких Росія намагається дестабілізувати ситуацію в Україні.

В СБУ також вказали на сайт “Голос правди”, який зареєстрований та адмініструється з Москви.  “Сайт розміщує активно контент про масові акції протесту, які нібито готуються на цьому тижні та наступного тижня. Один із лейтмотивів -  це те, що в Києві незабаром почнеться “останній майдан”, - зазначив Ткачук.

Він наголосив, що російська агентура активізувалася безпосередньо перед початком подій,  ов’язаних зі вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні. І саме з Росії лунають заклики насильницьких дій, додав керівник апарату голови СБУ.

Ткачук підкреслив, що в Україні існує свобода слова, а механізми блокування контенту відсутні, і  саме тому громадяни мають бути пильними і перевіряти першоджерела.

Читайте також: СБУ підтвердило матеріали Укрінформу про російського провокатора, що кличе на “майдан”

Як повідомляв Укрінформ, у СБУ також повідомили про російського бойовика-провокатора Сергія Жука, відомого у соцмережах також як “Микола Гайдук” та “Степан Мазура”, який з псевдопатріотичних спільнот закликає українців вийти на масові протести.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-