Луценко вимагає карати “горе-дорожників” за смертельні ДТП

Луценко вимагає карати “горе-дорожників” за смертельні ДТП

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко вимагає від прокурорів активізувати притягнення до відповідальності працівників дорожних служб, з вини яких відбуваються смертельні ДТП.

Про це він заявив у середу на нараді щодо стану виконання органами прокуратури у 2016 році покладених на них функцій і завдань, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вимагаю активізувати притягнення до відповідальності горе-дорожників, з вини яких відбуваються смертельні випадки. Нам потрібні не тільки нормальні дороги, а й відповідальність за ями, які призводять до смертей. Термін - 1 серпня. 1 серпня всі області звітують про використання 288-ої статті. Ми давно вже націлились на перевірку і унеможливлення розкрадань на дорогах, але дуже серйозно вимагаю від вас також перевірити місця концентрації ДТП та причетність дорожників до смертельних випадків», - сказав він.

Луценко пояснив, що часто причиною загибелі людей унаслідок ДТП є неналежний стан доріг. При цьому він зазначив, що за останні 4 роки було зареєстровано 86 фактів порушення правил, норм і стандартів, що стосується безпечності дорожного руху (стаття 288 ККУ). За цей період було складено лише 8 обвинувальних актів за цим складом злочину і один обвинувальний акт направлений до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-